latinica  ћирилица
02/08/2022 |  19:04 ⇒ 19:10 | Autor: TANЈUG

Direktor KBC Kosovska Mitrovica potvrdio da je otet Dejan Spahić

Direktor KBC-a Kosovska Mitrovica Zlatan Elek potvrdio je večeras da je vozač saniteta Zdravstvenog centra Dejan Spahić kidnapovan i da mu se gubi svaki trag od trenutka kada ga je u Rudaru presrela jedinica Rosu.
KBC Kosovska Mitrovica (foto:EPA/STR) -
KBC Kosovska Mitrovica (foto:EPA/STR)

Elek je za Kosovo onlajn potvrdio navode direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića da je Spahić kidnapovan i da mu se od trenutka kada ga je presrela Rosu gubi svaki trag.

- Potvrđujem sve detalje koje je naveo direktor Kancelarije za KiM Petar Petković. Vozač saniteta koji radi u našem Zdravstvenom centru Dejan Spahić je kidnapovan jer mu se svaki trag gubi od trenutka kada ga je presrela Rosa u Rudaru. On je odveden u nepoznatom pravcu. Niko nas nije kontaktirao, niti nam je bilo ko bilo šta javio o našem radniku, niti o vozilu, osim našeg radnika koji duži to sanitetsko vozilo koje redovno dostavlja lekove iz Doma zdravlja Lešak u Zdravstveni centar Kosovska Mitrovica. Mi smo obavijestili sve relevantne institucije i mi ćemo uraditi sve što je u našoj moći - rekao je Elek.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je ranije da su danas na sjeveru KiM pripadnici Rosu zaustavili sanitetsko vozilo koje su zajedno sa vozačem Dejanom Spahićem odveli u nepoznatom pravcu.

Petković je dodao da je o ovom, kako je rekao, skandaloznom događaju, obavijestio visokog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka.