latinica  ћирилица
03/08/2022 |  08:13 | Autor: SRNA

Bez problema u saobraćaju

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH saobraćaj se na većini puteva odvija redovno, uz povoljne uslove, a u kotlinama i duž riječnih tokova mjestimično ima magle, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatić/ danas počinju radovi na proširenju i rekonstrukciji vodovodnog sistema zbog čega će biti izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionici magistralnog pravca Konjević Polje-Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/, te na dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Rudanka - Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero-Šipovo.

Јednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog demoniranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcima entitetska granica Banj Brdo-Bijeljina-granični prelaz Rača, entitetska granica Stanić Rijeka-granični prelaz Brod, entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-Brod.

U FBiH na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/ zbog radova su na snazi obustave od 10.00 do 11.00, od 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 časova, a alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na magistralnom putu Cerik-Lončari /na dionici Cerik-pijaca "Arizona"/ od 8.30 do 16.00 časova.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Prevoz vangabaritnog tereta danas će odvijati na pracu Lapišnica-Sarajevo-Mostar-Posušje.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.