latinica  ћирилица
03/08/2022 |  09:44 ⇒ 10:31 | Autor: RTRS

Novaković Bursać: Imamo kapacitet da se odbranimo od političke agresije (VIDEO)

Odlučno smo i sugurni da imamo potpuni kapacitet da se odbranimo od političke agresije, koja traje, ali Republika Srpska se razvija i mi kao jedna zajednica funkcionišemo i napredujemo, rekla je za RTRS šef Kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać reagujući na izjavu Bakira Izetbegoviće da je "Srbija razarala na Balkanu i da nema gdje nije pravila problem u posljednjih 30 godina".
Snježana Novaković Bursać - Foto: RTRS
Snježana Novaković BursaćFoto: RTRS

- To je toliko naispravan pristup i prema svome narodu. To je toliko neprimjereno i toliko odudara od nečega za šta se zalaže neko normalan, a to je vladavina prava, unutrašnji dijalog i prihvatanje neke situacije, traženje kompromisnih rješenja ali sa ovakvim pristupima to nije moguće - istakla je ona.

Vrlo je moderno, kaže Novaković Bursać, da se to povezuje sa Rusijom i zato Bakirova izjava ima u prvoj rečenici i Srbiju i Rusiju.

- Da se prave i izmišljaju neprijatelji. Ništa to nije, što mi nismo, nažalost na svojoj koži osjetili, i građani Srpske i Srbije , šta znači konstrukcija - laž na bazi koje se neki odluče da reaguju - smatra ona.

Ističe da su okolnosti bitno promijenjene u odnosu na vrijeme kad su takvi scenariji bili mogući za izvesti.

- Ovi koji igraju na te teme, mislim da gube energiju i ništa napraviti neće. A, naravno da unose nemir među ljude - naglasila je Novaković Bursać.