latinica  ћирилица
03/08/2022 |  09:50 ⇒ 13:01 | Autor: SRNA

Blizu Gračanice tabla sa oznakom terorističke OVK (FOTO)

U naselju Kišnica, nadomak Gračanice gdje je postavljena dvojezična tabla sa oznakom ovog etnički mješovitog mjesta, danas je crnom bojom precrtan naziv na srpskom jeziku.
Postavljena tabla sa oznakom terorističke OVK - Foto: SRNA
Postavljena tabla sa oznakom terorističke OVKFoto: SRNA

Istovremeno, danas je postavljena i tabla sa oznakom terorističke OVK /UČK/ na putu od srpskog dijela Kišnice ka dijelu naseljenom Albancima, i to u neposrednoj blizini dječijeg igrališta, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da na ovu tablu direktno gledaju Srbi iz srpskog dijela Kišnice, što predstavlja očiglednu prijetnju usmjerenu prema srpskom narodu koji je strašno postradao od ove zločinačke i terorističke organizacije.

Foto: SRNA

Iz Kancelarije ističu da nema sumnje da je riječ o još jednoj provokaciji u režiji Albanaca, osokoljenih antisrpskom politikom Prištine i /premijera samoproglašenog Kosova/ Aljbina Kurtija kojima je glavni cilj da se sve srpsko protjera sa Kosova i Metohije.

- Iako Prištini i Kurtiju očigledno smetaju srpska imena i srpski jezik, ali koliko god se trudili neće moći ni da izbrišu srpsko postojanje na Kosmetu, niti da proteraju Srbe sa svojih vekovnih ognjišta - poručjuju iz ove kancelarije Vlade Srbije.

Iz Kancelarije ukazuju da ovaj slučaj otvara očigledno pitanje na koje odgovor mora dati međunarodna zajednica - kako je to dozvoljeno da se znakovi terorističke OVK postavljaju širom Kosova i Metohije, ali se Srbi progone zbog zalaganja za zajednicu srpskih opština?