latinica  ћирилица
03/08/2022 |  10:28 ⇒ 10:29 | Autor: RTRS

Istražne radnje o hapšenju pripadnika Oružanih snaga

Ministarstvo odbrane u Savjetu ministara i Oružane snage BiH osudili su svaki oblik neprofesionalnog ponašanja svojih pripadnika nakon što su obaviješteni da je pripadnik Oružanih snaga uhapšen zbog posjedovanja droge, te su povodom toga pokrenute istražne radnje.
Hapšenje - Foto: RTRS
HapšenjeFoto: RTRS

Zajednički štab Oružanih snaga BiH juče je o hapšenju pripadnika Oružanih snaga obaviješten od Policijske uprave Foča, a nadležni u Oružanim snagama BiH odmah su pokrenuli istražne radnje iz svog domena djelovanja radi utvrđivanja svih činjenica, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

- Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH oštro su osudile svaki oblik neprimjerenog ponašanja pripadnika Oružanih snaga BiH, koje dovodi do povrede odredaba Etičkog kodeksa ponašanja i narušavanja ugleda Oružanih snaga BiH - ističe se u saopštenju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsilo je, u okviru akcije kodnog naziva "Vojnik", u fočanskom mjestu Miljevina dva lica, V.M. sa Pala i T.S. iz Foče i zaplijenilo 27 kilograma marihuane.