latinica  ћирилица
03/08/2022 |  13:51 | Autor: TANЈUG

Pešić: Rezultati, medalje i trofeji ne zavise od nas

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas na okupljanju nacionalnog tima u Staroj Pazovi da eventualne medalje i trofeji na predstojećim takmičenjima ne zavise isključivo od selekcije Srbije.
Svetislav Pešić (foto: TANJUG / Strahinja Aćimović) -
Svetislav Pešić (foto: TANJUG / Strahinja Aćimović)

Košarkaši Srbije prije Evrobasketa (od 1. do 18. septembra) odigraće dvije utakmice kvalifikacija za Mundobasket protiv Grčke (25. avgust) i Turske (28. avgust).

- Imamo sve uslove potrebne za rad. Prvo nam je ideja da budemo svi zajedno jer dugo nismo bili zajedno. Prvi cilj je da integrišemo igrače. Većina nikad nije igrala između sebe, ili ako su igrali, to je bilo odavno. Veoma važno je da razgovaramo, da se družimo, pojedinačno i grupno, sa čitavom ekipom. O tome šta naš očekuje, kako doći do ciljeva. Na terenu će se sve vidjeti. Važno je da se da maksimum. Dobra priprema zavisi od nas, taj performans, to zalaganje, to zavisi od nas. Rezultati, medalje i trofeji ne zavise samo od nas - izjavio je Pešić na konferenciji za medije u Sportskom centru FS Srbije u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije je dodao da je ekipa danas radila individualno i da tek od sutra kreće timski rad.

- Tek je početak. Po pravilima FIBA i NBA tek sutra možemo timski da treniramo. Želja nam je da iskoristimo vrijeme da se upoznamo dobro, da čujemo šta igrači misle. Poslije toga dolazi nedjelja, od 11, 12. avgusta, kreću utakmice - rekao je Pešić.