latinica  ћирилица
03/08/2022 |  13:55 ⇒ 13:55 | Autor: RTS

Јokić na pripremama reprezentacije Srbije: Volimo da pobjeđujemo

Košarkaška reprezentacija Srbije od ponedjeljka je na pripremama u Beogradu, spremajući se za Fibin prozor kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i predstojeći Evropski šampionat. Sa ekipom je i dvostruki MVP NBA lige Nikola Јokić, koji radi individualno u teretani.
Nikola Јokić (foto: TANJUG / Strahinja Aćimović) -
Nikola Јokić (foto: TANJUG / Strahinja Aćimović)

Pod dirigentskom palicom selektora Svetislava Pešića, košarkaši Srbije spremaju se u centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a na treninzima je i Nikola Јokić, zvezda Denver nagetsa.

- Super je vidjeti ove momke i sve ih skoro već znam od ranije. Treniramo polako, sve je na nekom laganom nivou tako da treniramo spremamo se i znamo šta nas čeka. Naš cilj na početku je da pokušamo da se povežemo i da nastavimo da se takmičimo na velikim prvenstvima, kao stariji što su radili prije nas - rekao je Јokić brojnim novinarima.

Dvostruki uzastopni MVP NBA lige vratio se u nacionalni tim poslije tri godine i Svjetskog prvenstva u Kini.

- Mi ne volimo sport, ne volimo košarku, volimo da pobjeđujemo i to je naš mentalitet - dodao je Јokić na konstataciju da nacija očekuje zlato na kontinentalnom šampionatu.

Evropsko prvenstvo na programu je od 1. do 18. septembra, dok će prije toga nacionalni tim odigrati i dva meča u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023. godine.