latinica  ћирилица
03/08/2022 |  15:39 ⇒ 17:27 | Autor: RTRS

Banjalučani plaćaju najskuplje karte u regionu; SNSD traži niže cijene (VIDEO)

Banjalučki javni gradski i prigradski prevoz poskupio je od 1. avgusta za 50 pfeniga. Pojedinačna karta koja je koštala 1,80, iznosi 2,30 KM, a jedinstvena mjesečna radnička karta čak 78 KM. Odbornici SNSD-a u Skupštini grada zahtijevaju da gradonačelnik Draško Stanivuković što prije održi hitan sastanak sa prevoznicima, kako bi cijena karte bila ispod dvije KM.
Banjaluka: Gradski prevoz - Foto: RTRS
Banjaluka: Gradski prevozFoto: RTRS

Uprkos padu cijena goriva koje se bilježi već nekoliko dana, Banjalučani kartu za javni gradski i prigradski prevoz plaćaju najskuplje u regionu.

Podsjećamo, za kartu od Trna do centra Banjaluke, uprkos popustima za pojedine kategorije kao što su penzioneri, građani izdvajaju iznos veći i od cijene litre goriva. Za ovu relaciju plaćaju 3,30 KM.

Odbornici SNSD-a naglašavaju da je neophodno spustiti cijene u javnom prevozu.

- Tražimo da gradonačelnik već danas u interesu građana Banjaluke sjedne sa prevoznicima i da ponudi novu cijenu karata i novo rješenje i da se to već do kraja sedmice nađe pred odbornicima na vanrednoj sjednici, jer ne postoji nijedan razlog da građani Banjaluke plaćaju najskuplju kartu u regionu - ističe Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Gradonačenik, s druge strane, tvrdi da se Banjalučani voze po prihvatljivim cijenama.

- Prevoz u Banjaluci još uvijek je povoljan, povoljniji nego ikad prije, kada pričamo o penzionerima, srednjoškolcima, studentima - kaže Stanivuković.

Gradonačelnik je najavio i besplatan prevoz za penzionere sa najnižim primanjima.