latinica  ћирилица
03/08/2022 |  15:50 ⇒ 17:41 | Autor: SRNA

Vučić razgovarao sa Stoltenbergom: Mir i stabilnost od ključne važnosti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i generalni sekretar NATO Јens Stoltenberg saglasili su se u današnjem telefonskom razgovoru da je neophodan nastavak dijaloga Beograda i Prištine.
Aleksandar Vučić i Јens Stoltenberg (Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC/ ilustracija) -
Aleksandar Vučić i Јens Stoltenberg (Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC/ ilustracija)

Razgovarajući o zabrinjavajućoj situaciji na sjeveru Kosmeta, Vučić i Stoltenberg istakli su da su mir i stabilnost od ključne važnosti ne samo za Srbiju i region, već i za sve koji žive na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

Vučić je upoznao Stoltenberga o aktivnostima Prištine koje unose dodatni strah i nemir kod građana srpske nacionalnosti.

Predsjednik Srbije je još jednom naglasio da Srbija nijednim jedinim potezom nije prekršila ni Briselski sporazum, ni Rezoluciju 1244, kao što nije na bilo koji način ugrozila očuvanje mira.

Prema Vučićevim riječima, Srbija nastavlja da se ponaša odgovorno i ozbiljno u rješavanju problema i otvorenih pitanja u vezi sa južnom srpskom pokrajinom.

Dvojica sagovornika dogovorila su se da nastave direktnu komunikaciju u cilju očuvanja mira i stabilnosti u cijelom regionu, a Vučić je zahvalio Stoltenbergu za korektan odnos i želju da sasluša srpsku stranu.