latinica  ћирилица
03/08/2022 |  22:05 ⇒ 22:07 | Autor: RTRS

Počelo "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu"

Iako kalendarski uveliko traje, ljeto u Istočnom Novom Sarajevu počelo je tek večeras. Riječ je o manifestaciji koja će u narednih dvadest pet dana, na više lokacija u opštini, ponuditi program za sve generacije.
"Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu" - Foto: SRNA
"Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu"Foto: SRNA

Manifestacija "Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu 2022" otvorena je nastupom "Cirkuskih animatora" iz Novog Sada na Trgu Republike Srbije.

Među najmlađim, ali i najbrojnijim opštinama u Srpskoj - Istočno Novo Sarajevo mjesto je gdje se posebno njeguje duh tradicije i modernog. Kultura je spona koja okuplja porodicu, ali priziva i nekadašnje stanovnike Sarajeva. Među njima je i glumica Јelena Čović, koja iako živi i radi u Francuskoj, Istočno Sarajevo doživljava kao svoj dom.

Opština mladosti, gdje je natalitet konstantno u uzlaznoj putanji, dom je i mnogih višečlanih porodica. Lokalno rukovodstvo nudi im niz olakšica, a jedna od od njih je i "Ponosna kartica".

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Јovan Katić uručio je večeras porodicama sa više djece ove kartice koje omogućavaju popust za kupovinu u više prodavnica.

- Kažu da smo opština mladih, u koju dolaze mladi bračni parovi i rađaju se djeca, a ovo je način da podržimo višečlane porodice - zaključio je Katić.

U narednih 25 dana u Istočnom Novom Sarajevu posebno će biti istaknuta važnost porodice i zdravog okruženja. Porodični dani biće obilježeni kulturno-zabavnim, muzičkim i sportskim dešavanjima.