latinica  ћирилица
04/08/2022 |  11:23 | Autor: TANЈUG

"Јedini izlaz je reset"

Demokratski front izlaz iz kulminirajuće krize u Crnoj Gori vidi u resetovanju odnosa parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. i manjinskih stranaka.
Crna Gora - Foto: RTRS
Crna GoraFoto: RTRS

Formiranjem tehničke vlade bi, kažu u Demokratskom frontu, bili stvoreni preduslovi za pripremu i organizovanje prijevremenih parlamentarnih, predsjedničkih i lokalnih izbora.

Iz DF podsjećaju da je njihov stav od početka bio da je vlada Dritana Abazovića osuđena na propast i da je bilo samo pitanje dana kada će se to desiti.

Krah prethodne vlade Zdravka Krivokapića i aktuelne Abazovićeve izvršne vlasti, DF vidi u nedobronamjernom miješanju stranih ambasada u procesu njihovog formiranja.

Crnogorska javnost je, poručuju, juče nakon potpisivanja Temeljnog ugovora sa SPC "suočena i sa ozbiljnim optužbama premijera Abazovića da je ministar odbrane i koordinator svih službi bezbjednosti, Raško Konjević, naručio njegovo ubistvo".

- Ukoliko tome dodamo i ranije optužbe premijera Abazovića da su neki ministri i poslanici, koji podržavaju ovu vladu, povezani sa kriminalnim klanovima, onda je više nego jasno da se samo čekala prva prilika da se javnost obavijesti kako je Abazovićeva vlada završila svoj rad - saopšteno je iz DF.

Oni su poručili da bi, poučeni dosadašnjim lošim iskustvom, za sve buduće procese u Crnoj Gori, bilo važno da politički činioci sve odluke donose u vlastitoj kući, i da ne traže "pomoć bilo koje inostrane adrese".