latinica  ћирилица
04/08/2022 |  11:34 ⇒ 11:35 | Autor: ATV

Tužilaštvo istražuje sporne građevinske dozvole na tri lokacije u Banjaluci

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je dvije anonimne prijave koje se odnose na izdavanje spornih građevinskih dozvola na tri lokacije u Banjaluci.
Okružno javno tužilaštvo - Foto: RTRS
Okružno javno tužilaštvoFoto: RTRS

Radi se o, kako su potvrdili za ATV, izgradnji trgovinskog lanca Bingo u Lazarevu, izgradnjom na zemljištu bivše Auto-škole u samom centru Banjaluke i na lokaciji bivšeg kina Kozara u Ulici Sime Šolaje.

- Okružno javno tužilaštvo Banjaluka zaprimilo je dvije anonimne prijave sa izraženom sumnjom da su ostvarena obilježja krivičnih djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, primanje mita i krivično djelo trgovina uticajem. Od strane Tužilaštva BiH, ovom Tužilaštvu dostavljena je na nadležno postupanje identična krivična prijava - istakli su iz OЈT Banjaluka.

Kažu da je prijava 20. juna proslijeđena na nadležnost Republičkom javnog tužilaštva, s obzirom da su u dostavljenim prijavama obuhvaćena krivična djela iz nadležnosti ovog tužilaštva - Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala.