latinica  ћирилица
04/08/2022 |  15:46 ⇒ 15:47 | Autor: SRNA

"Sva sredstva korištena namjenski i u skladu sa zakonom"

Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara saopštilo je da su sva sredstva u prošloj godini trošili namjenski i u skladu sa zakonom što je i revizorski izvještaj potvrdio, a čak su, kako tvrde, imali i ušteda.
Ministarstvo inostranih poslova BiH (Foto: mvp.gov.ba) -
Ministarstvo inostranih poslova BiH (Foto: mvp.gov.ba)

Reagujući na informacije objavljene na bazi izvještaja Kancelarije za reviziju BiH u kome je navedeno da je potrošnja po biznis kartici koju je koristila ministar Bisera Turković bila duplo veća od limita, iz Ministarstva navode kako su "iznenađeni pogrešnim interpretacijama i tumačenjem nalaza revizorskog izvještaja".

Iz MIP-a tvrde da su u proteklom periodu, što jasno potvrđuje i revizorski izvještaj, ostvarili značajne uštede, u odnosu na ranije godine, na stavkama službenih putovanja, posebno na stavci reprezentacije, gdje je potrošeno znatno manje novca u odnosu na plan i ranije godine.

Tvrde da je riječ o najnižoj potrošnji od 2013. godine, da su sve transakcije obavljene transparentno, namjenski, opravdano i u skladu sa zakonom, kao i da nigdje u revizorskom izvještaju ne stoji formulacija prekoračenje limita po biznis kartici.