latinica  ћирилица
04/08/2022 |  17:41 ⇒ 19:52 | Autor: RTRS

Na udaru DŽaferovića Srbi i Srpska (VIDEO)

Bošnjački član Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović ne prestaje sa ratnohuškačkim izjavama.
Šefik DŽaferović - Foto: www.predsjednistvobih.ba
Šefik DŽaferovićFoto: www.predsjednistvobih.ba

Na udaru su po običaju Srbi i Republika Srpska, koje je na nedavnoj akademiji povodom sjećanja na ratnu akciju takozvane Armije BiH na Igmanu, označio sljedbenicima ideologije genocida i udruženog zločinačkog poduhvata.

DŽaferović je rekao i da je Srpska kočničar napretka BiH ka EU i NATO.

Osude ovakvih izjava stižu iz Republike Srpske.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih Milorad Kojić poručio je da je "jadna i kukavna zemlja čiji suverenitet i teritorijalni integritet brani ideološki i politički pokrovitelj, glavosječa iz islamskih zemalja DŽaferović".

On je naveo da se nedavno u Sarajevu pokazalo da DŽaferovića ne žele da slušaju ni simpatizeri zločinaca sa dugačkim bradama i kratkim nogavicama kojima je tokom rata dodjeljivao državljanstva BiH, kamoli neko drugi.

Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH za pravna pitanja Milan Tegeltija rekao je da izjave DŽaferovića predstavljaju kontinuitet lažnog predstavljanja rata u BiH, jer pominje "građansku BiH", a borio za islamsku državu.

Predsjednica Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske Božica Živković Rajilić rekla je da "da je imalo pravde u BiH Šefik DŽaferović, koji ovih dana daje zapaljive izjave o predstavnicima ostalih konstitutivnih naroda, ne bi smio ni obavljati važne funkcije, već bi odavno odgovarao za ratne zločine".