latinica  ћирилица
05/08/2022 |  12:18 ⇒ 13:27 | Autor: SRNA

Nova uprava FK Radnik spasava klub od gašenja

Fudbalski klub Radnik iz Bijeljine, koji je bio pred gašenjem zbog nagomilanog duga koji premašuje 3,1 milion KM, neće otići u stečaj, a nova uprava obezbijediće neophodna sredstava za nastavak funkcionisanja kluba koji je brend grada, najavio je danas predsjednik Upravnog odbora "Radnika" Nedeljko Ćorić.
FK Radnik Bijljina - Foto: ilustracija
FK Radnik BijljinaFoto: ilustracija

Ćorić je pozvao sve dobronamjerne da se uključe i pomognu da se Radnik stabilizuje i bude opet dio evropske porodice fudbala, rasadnik kadrova i neka vrsta reprezentacije Semberije kada je riječ o najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu.

- Za sedam dana rada nova uprava je isplatila dvije plate radnoj zajednici i fudbalerima, kako bi podržala mali igrački kadar koji smo zatekli. Pregovori o reprogramu duga od 2,3 miliona KM prema Poreskoj upravi idu u dobrom pravcu, a pregovaramo i sa dobavljačima i igračima prema koje postoje obaveze iz prethodnog perioda - da se dug reprogramira i plaća u ratama - rekao je Ćorić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, preuzimajući Upravu kluba, u Radniku su zatekli dva igrača koja su se odazvala šefu stručnog štaba na trening 29. jula.

- Zatekli smo katastrofalno stanje i beznađe, ali za sedam dana smo već okupili 20 fudbalera, od kojih je 14 u trenažnom procesu i do kraja prelaznog roka očekujem da ćemo obezbijediti igrače za tamičenje u Prvoj ligi Republike Srpske - rekao je Ćorić.

On je zahvalio svima koji su do sada podržali Klub, članovima nove uprave, privrednicima i dijelu sportskih radnika, uz očekivanje da će ova simbioza dati dobre rezultate, te pozvao sve bivše fudbalere, nazivajući ih djecom "Radnika", da se vrate u Klub i da zajednički grade njegovu evropsku budućnost.

- Ambicije su nam da se FK Radnik stabilizuje, da preživi ovu prvu polusezonu i da završimo takmičarsku sezonu u sredini tabele, što bi bio ogroman uspjeh - ocijenio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, u ovom najtežem periodu za klub to je realno i moguće, uz dodatni napor da se zaokruži igrački kadar, jer Radnik u takmičenje ulazi praktično bez priprema i pripremnih utakmica.

- Daćemo sve od sebe da ne razočaramo fudbalske navijače i cijelu javnost - rekao je Ćorić.

On je naveo da je zatečeno katastrofalno stanje i na objektima i sredstvima kluba kojima, kaže, nije domaćinski gazdovano, te napomenuo da se čine ogromni napori da to bude sanirano i privedeno namjeni, a već su sanirani glavni i pomoćni teren.

- Klub je totalno devastiran po svim mjerilima, ali mi se nećemo baviti time šta je urađeno prije nas, nego ćemo u ovim izazovnim vremenima raditi da ovo bude domaćinska kuća - zaključio je Ćorić.

Prema njegovim riječima, radi se i na promociji Kluba - formiran je marketinški tim i planira se prodaja sezonskih ulaznica, kao i akcija "Budi član Radnika", s ciljem da se omasovi članstvo, a neko veliko ime u svijetu fudbala, koje još nije otkrio, pomoći će im u tome.

- Dugo već Klub ne može da računa na prodaju igrača. Želim da predanim radom iznjedrimo profesionalne igrače, jer nije rješenje samo pomoć grada i države, nego da napravimo takav proizvod koji će donijeti benefite - rekao je Ćorić.