latinica  ћирилица
05/08/2022 |  14:00 ⇒ 20:04 | Autor: RTRS

Vlada Srpske odobrila opštini Sokolac 200.000 KM (VIDEO)

Vlada Republike Srpske odobrila je opštini Sokolac 200.000 KM za završetak projekta spoljašnjeg uređenja i priključak na mrežu centralnog grijanja u dvije stambene zgrade u naselju Bara.
Vlada Republike Srpske - Foto: RTRS
Vlada Republike SrpskeFoto: RTRS

Stambeni objekti, u kojima su zbrinute 64 porodice, izgrađeni u okviru projekta CEB-2. koji predviđa zatvaranje kolektivnih i alternativnih smještaja i finansiran je kreditnim sredstvima Razvojne banke Savjeta Evrope.

Nakon godina provedenih u neuslovnom kolektivnom i alternativnom smještaju useljenje u novoizgrađene stanove za izbjelgice je ostvarenje sna. Svi stanovi su opremljeni kućanskim aparatima, a ispred zgrade je uređen veliki parking.

U dva stambena objekata smještene su 64 porodice odnosno preko 200 stanara. Oni su nakon izbjegličkog života u alternativnom i kolektivnom smještaju konačno dobili krov nad glavom. U toku je uređenje prostora oko stambenih objekata i dodatnim sredstvima Vlade RS biće završeni svi radovi.

Izgradnja dva objekata sa 64 stana po projektu CEB dva počela je u maju 2018. godine, a ključevi su korisnicima uručeni u februaru ove godine.