latinica  ћирилица
05/08/2022 |  15:34 ⇒ 15:59 | Autor: SRNA

Besplatno ljetovanje za vukovce srednjih škola

Na inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika Olimpijski centar "Јahorina" obezbijedio je besplatan trodnevni boravak na olimpijskoj ljepotici za maturante svih srednjih škola u Srpskoj koji su završili srednju školu sa prosjekom 5, izjavio je predsjednik Nadzornog odbora OC "Јahorina" Nedeljko Elek.
Јahorina (Foto:OC Jahorina) - Foto: Twitter
Јahorina (Foto:OC Jahorina)Foto: Twitter

Predstavljajući akciju "Odlične ocjene za olimpijsko ljeto", Elek je na konferenciji za novinare na Јahorini rekao da ova akcija pokazuje da Republika Srpska kao država vodi račina o mladim ljudima, a naročito onim koji su se istakli uspjesima i koji, kao i Olimpijski centar, bilježe čiste petice.

- Mi smo prekjuče predali svoju đačku knjižicu, a to je naš polugodišnji obračun. Samo u prvih šest mjeseci ove godine ostvarili smo dobit od pet miliona i 288.000, što znači da smo poslije "Elektroprivrede Republike Srpske" najuspješnije preduzeće u javnom sektoru - istakao je Elek.

Prema njegovim riječima, činjenica posljedica je ogromnih ulaganja Vlade Republike Srpske u OC "Јahorina", koji je pokretač razvoja cijelog istoka Srpske.

- U ovom trenutku javne investicije Vlade Republike Srpske iznose 170 miliona KM, dok su privatne nadmašile milijardu i po. Međutim, nigdje se nije brže vratio novac Vlade Republike Srpske kao na Јahorini, o čemu govore podaci o ogromnom broju turista koji dolaze, ali i cijeni metara kvadratnih, koja je sada ista kao u Beogradu. Ponosni smo što smo od Јahorine napravili petu destinaciju u svijetu po broju posjeta i mislim da ćemo dati dobar primer vukovcima i da će se lijepo provesti na Јahorini - poručio je Elek.

On je izrazio ogromnu zahvalnost Dodiku za kontinuiranu podršku Јahorini, ali i ovako značajnim akcijama.

Vukovci iz više od 80 srednjih škola u Republici Srpskoj 80 mogu se prijaviti za besplatan trodnevni boravak na Јahorini. Potrebno je da direktori srednjih škola pošalju spisak đaka vukovaca u Olimpijski centar do ponedjeljka, 15. avgusta, nakon čega će ih Uprava OC "Јahorina" kontaktirati sa preciznim detaljima.

Vukovci od Trebinja do Bosanskog Šamca, na svom trodnevnom odmoru imaće priliku da potpuno besplatno isprobaju sve ljetnje sadržaje na Јahorini među kojima su "Olimp park" koji obuhvata, između ostalog, panoramsko razgledanje gondolom Poljice, pedalinu, kajak, ziplajn i Adrenalin park.