latinica  ћирилица
05/08/2022 |  17:40 ⇒ 19:51 | Autor: RTRS

"Republika Srpska nikad nije bila jača "(VIDEO)

Zarobljeni um Šefika DŽaferovića ide za tim da su zapadnjaci protiv Rusa, a da BiH nešto gubi zbog neuvođenja sankcija Rusiji, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC) -
Milorad Dodik (Foto: TANJUG/ JADRANKA ILIC)

- Јa mislim da mi dugoročno dobijamo. Mi nećemo uvesti sankcije Rusiji, kao što oni trče da se podmetnu svagdje, mi ne želimo da na taj način gledamo svijet. Rusija je naš i ekonomski i politički partner - poručio je Dodik.

Dodik je rekao da Srpska ne želi da prekine saradnju ni sa zemljama EU, ali da nije problem ako oni žele da je prekinu.

- Ovo više govori o tome da to što DŽaferović govori jeste da je BiH neodrživa - istakao je Dodik.

On se usprotivio učestalim pokušajima većeg broja sarajevskih političara da majorizuju i Srbe, kao i Hrvate, i tako ugroze zajednički opstanak konstitutivnih naroda u BiH, suprotno Dejtonskom sporazumu.

- Nas odavde niko neće otjerati ni pomjeriti jer Republika Srpska je država koja može da se brani i kojoj ne treba i ne smije da se prijeti - izjavio je Dodik.

Dodik je naglasio da "ovdje rata neće biti".

- Srpska ima svoju teritoriju, političku i institucionalnu vlast, uključujući stanovništvo, i to je po međunarodnim standardima država. Srpska ništa ne želi od FBiH, ali je boli to što u tom entitetu Srbi žive loše. Srpska je neupitna stvar, a prije će biti da će nestati BiH - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da "Republika Srpska nije sama, nikad nije bila jača i nikad bolje nije stajala i nikada nije kao danas imala svoje prijatelje u regionu i svijetu".