latinica  ћирилица
05/08/2022 |  18:34 ⇒ 20:45 | Autor: RTRS

Dodik: Srebrenica stabilna i politički uređena sredina (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorada Dodik izjavio je danas da je u Srebrenici urađeno mnogo i da je to danas stabilna i politički uređena sredina.
Sastanak Dodika i Grujičića - Foto: RTRS
Sastanak Dodika i GrujičićaFoto: RTRS

- Srebrenica danas nije glavna tema i vijest mnogih medija već je to stabilna, politički uređena sredina gdje se živi u miru, jednako i Srbi i Bošnjaci - istakao je Dodik poslije sastanka sa rukovodstvom opštine Srebrenice.

Dodik navodi da u tom pogledu ljudi u ovoj opštini zajedno sa načelnikom zaslužuju da budu pohvaljeni za sve ono što su uradili.

Kako Dodik ističe, napravljena je analiza učinjenog, a učinjeno je, ističe, mnogo i to najbolje osjećaju građani koji tu žive.

On je dodao da ostaje da se rješavaju pitanja u vezi sa skupštinskom većinom koja podrava načelnika.

- Mnoge opštine koje to nemaju, imaju probleme u svom razvoju, a preduslov za razvoj svake opštine je da skupštinska većina uredno radi sa načelnikom, da nema sukoba i da zajedno planiraju razvoj - konstatovao je Dodik.

Dodik navodi da će se problemi rješavati i da će ljuidi iz SNSD-a kroz svoje stranačke strukture rješavati to pitanje.

Na održanom sastanku sa rukovodstvom ove opštine, a na čelu sa Mladenom Grujičićem, istaknuta je podrška Dodika razvojnim projektima Srebrenice, a koje se tičuBanje "Guber", putne infrastrukture, navodnjavanja.

- To su projekti koji su kapitalni za opštinu Srebrenica, od Banje "Guber", parking garaže, navodnjavanja skelanskog kraja, asfaltiranja puteva do sportske dvorane, sve ono o čemu se u prošlosti govorilo je nešto što se može realizovati - pojasnio je Grujičić.

Prema riječima Grujičića, Srebrenica je veoma osjetljiva sredina i veoma teško je tu provoditi politiku i stvarati bolje uslove za život.

- Međutim, uz ovakvu podršku sigurno će to biti mnogo lakše - zaključio je Grujičić nakon sastanka sa Dodikom.