latinica  ћирилица
06/08/2022 |  07:10 ⇒ 09:54 | Autor: RTS

Ponovo sirene u Pojasu Gaze, Izrael izveo nove vazdušne napade na položaje Islamskog džihada

U izraelskim gradovima u blizini granice sa Pojasom Gaze jutros su se ponovo čule sirene. Izrael je izveo nove napade na položaje Islamskog džihada.
Pojas Gaze (Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD) -
Pojas Gaze (Foto: EPA-EFE/HAITHAM IMAD)

PVO sistem "Gvozdena kupola" presreo je nekoliko raketa, prenosi Tajms of Izrael. Za sada nema izvještaja o pričinjenoj šteti ili povrijeđenima u posljednjem talasu raketiranja.

Izraelska vojska je saopštila da je tokom noći uhapsila 20 osumnjičenih u racijama širom Zapadne obale, uključujući 19 Palestinaca povezanih sa terorističkom grupom Islamski džihad.

Izraelska vojska navela je da je izvela nove vazdušne napade na raketne položaje na kojima su bili pripadnici palestinskog Islamskog džihada rano u subotu.

- Avion je nedavno pogodio još jednu raketnu poziciju palestinske terorističke organizacije Islamski džihad u Pojasu Gaze - navodi vojska.

Tajms of Izrael javio je da su se jutros ponovo čule sirene u Sdertu i drugim gradovima u blizini Pojasa Gaze.

Osumnjičeni su prebačeni u izraelske bezbjednosne službe na ispitivanje, kaže vojska.

Među izraelskim snagama koje su sprovodile racije nije bilo povrijeđenih.

Sinoć je najmanje 10 osoba poginulo, a 44 ranjeno kada su izraleske snage bombardovale Pojas Gaze, saopštili su tamošnji zvaničnici.

Izrael tvrdi da su gađani ciljevi palestinskog pokreta Islamski džihad u kojem je likvidiran viši komandant.

Islamski džihad je preuzeo odgovornost za jučerašnje raketiranje Izraela i saopštio da je u odmazdi na Tel Aviv i okolinu ispaljeno više od 100 raketa.

Kairo želi da posreduje između dve strane.