latinica  ћирилица
06/08/2022 |  08:00 ⇒ 20:06 | Autor: RTRS

Karavan RTRS-a u Ugljeviku i Zvorniku (VIDEO)

Subotnja stanica je mjesto poznato po uglju, a u nedjelju smo u jednom od najstarijih gradova. Ugljevik i Zvornik!
Karavan Ugljevik i Zvornik - Foto: RTRS
Karavan Ugljevik i ZvornikFoto: RTRS

Ugljevik su danas proslavile harmonike, a Zvornik se diči Drinom i turizmom! I sve to ne bi bilo tako interesantno da nema bogate istorije, dobrih i vrijednih ljudi, tradicije i kulture, sporta i veselja na svakom koraku, a u to će nas uvjeriti u RTRS Karavanu u 16.00 časova.

UGLjEVIK 

Po uglju čuven od davnina, po termoelektrani poznat od 80-tih godina, a danas, kažu, da je najosunčanije moderno uređeno naselje u Republici Srpskoj.

To je Ugljevik, naredna stanica RTRS Karavana. Ovdje najbolje sviraju harmoniku, uživaju u brojnim prirodnim ljepotama podno Majevice i ne zaboravljaju epskog pjesnika Filipa Višnjića. Sa Karavanom u Ugljevik dolazi da pjesmom uveseli Јasna Đokić!

ZVORNIK 

Zvornik je grad burne prošlosti i jedan od najstarijih na prostoru BiH i tu na raskrsnici puteva RTRS Karavan se zaustavlja ove nedjelje.

Podno Majevice, na obali Drine, možete posjetiti simbole ovog grada, tvrđavu, kapiju, stari željeznički most, jezero ali i čuti legendu o prokletoj Јerini ili priču o Zmaju od noćaja, poznato vođi iz Prvog svjetskog rata.

Uz rokenrol pjesme Đorđa Davida upoznaćemo brojne Zvorničane i otkriti kakvo turističko bogatstvo čuva ovaj grad na samoj granici sa Srbijom.