latinica  ћирилица
06/08/2022 |  13:08 ⇒ 20:06 | Autor: Agencije

U slijetanju poljskog autobusa u Hrvatskoj poginulo 12 osoba (FOTO/VIDEO)

U saobraćajnoj nesreći prilikom slijetanja autobusa poljskih registarskih tablica sa auto-puta u Hrvatskoj poginulo je 12 putnika, 32 su povrijeđena od kojih je 19 teško, rekao je danas hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš.
Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj (foto: EPA-EFE / Ivan Agnezović) -
Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj (foto: EPA-EFE / Ivan Agnezović)

U varaždinskoj bolnici je smješteno 11 povrijeđenih, od kojih je pet njih sa težim povredama na Odjeljenju intenzivne njege.

Beroš je dodao da su u Čakovcu dvije pacijentkinje, koje su lakše povrijeđene, a u Kliničko-bolničkom centru Zagrebu je šest povrijeđenih sa teškim povredama.

- Јedna osoba je preminula. Јedna pacijentkinja je na na operaciji koja još traje i trajaće dugo jer se radi o višestrukim povredama sa stanjem životne ugroženosti - dodao je Beroš.

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj (foto: EPA-EFE / Ivan Agnezović)

On je dodao da je na Traumatologiji i bolnici "Sestre milosrdnice" osam bolesnika, četvoro u Јedinici intenzivnog liječenja, dvoje u operacijskoj sali, a dvoje na obradi.

- U Dubravi su šestoro teško povrijeđenih, na operaciji su dvoje - kaže Beroš.

Teška saobraćajna nesreća u Hrvatskoj (foto: EPA-EFE / Ivan Agnezović)

On je istakao da rade sve moguće kako bi zbrinuli sve povrijeđene putnike, a da oko 15.00 časova u Zagreb dolazi i poljski kolega pa će zajedno obići povrijeđene.

Beroš je rekao da je ova saobraćajna nesreća rezultat ekstremnog saobraćaja na putevima u Hrvatskoj i da je reakcija hitnih službi bila na visini.

Informacije o saobraćajnoj nesreći poljskog autobusa i stradalim putnicima, porodice putnika mogu dobiti od Ambasade Poljske u Hrvatskoj na broj telefona+38 514 899 414, objavio je MUP Hrvatske na Tviteru.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je ranije da se dogodila strašna saoraćajna nesreća, a da su informaciju o njoj dobili od poljske državljanke iz autobusa.

Saobraćajna nesreća dogodila oko 5.40 časova na 62. kilometru auto-puta u smjeru Zagreba, između mjesta Јarek Bisaški i Podvorec.

Autobus je krenuo iz mjesta u blizini Varšave, a riječ je o grupi koja je planirala otići na hodočašće u Međugorje, prenose hrvatski mediji.

Prema nepotvrđenim informacijama, sumnja se da je vozač zaspao za volanom.