latinica  ћирилица
06/08/2022 |  16:17 ⇒ 16:18 | Autor: SRNA

Kojić: Šarović posljednja osoba koja ima pravo da morališe

Mirko Šarović je posljednja osoba koja ima pravo da morališe i drži predavanja o patriotizmu i čuvanju interesa Republike Srpske, posebno na nivou BiH s obzirom da je godinama, obavljajući funkcije na nivou BiH, zdušno sprovodio i podržavao politike političkog Sarajeva a ne Banjaluke, izjavio je Srni član Glavnog odbora SNSD-a Milorad Kojić.
Milorad Kojić - Foto: RTRS
Milorad KojićFoto: RTRS

- Ako misli da će upornim lažnim optužbama na račun predstavnika SNSD-a koje prenose bliski mu mediji, narod zaboraviti njegovo sramno ponašanje u Narodnoj Skupštini Republike Srpske, kada je zajedno sa svojim stranačkim kolegama, a po nalogu političkog Sarajeva, doslovno pobjegao kada se glasalo protiv uvođenja sankcija Ruskoj federaciji i to baš na prijedlog Milorada Dodika, grdno se vara - poručio je Kojić, koji je savjetnik predsjednika stranke.

On je naglasio da ne treba zaboraviti ni da je Srpske demokratska stranka, pod njegovim vođstvom u tom istom Sarajevu, zajedno sa PDP-om pogazio zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i podržala SDA glasanjem u parlamentu BiH da se po hitnom postupku u proceduru uputi Prijedlog zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH u sadašnjem sastavu.

- I nije to sve, nažalost. Ali je zanimljivo da mediji, koji već godinama nekritički favorizuju opoziciju, jedino znaju da napadaju predsjednicu Republike Srpske što je zajedno sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, Vladom Republike Srpske, predsjednikom Narodnom Skupštinom Republike Srpske, članovima Savjeta ministara, te rukovodiocima parlamenta BiH iz reda srpskog naroda sprovodila zajedničku politiku, promovisala zajedničke projekte od značaja za građane Republike Srpske, jačala saradnju sa Srbijom i očuvala status i ovlaštenja naše Republike - rakao je Kojić za Srnu.

On je ocijenio da očajno djeluju pokušaji opozicionih medija da podignu na pijedestal propalog Mirka Šarovića i naprave od Јelene Trivić ozbiljnog kandidata.

- Željka Cvijanović je pobijedila već jednog predsjednika SDS-a na prošlim izborima. Mogu samo da kažem da se pripremi sljedeći -  istakao je Kojić.