latinica  ћирилица
06/08/2022 |  18:48 ⇒ 19:34 | Autor: SRNA

Festival piva u Istočnom Novom Sarajevu

U okviru manifestacije Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu, a povodom Međunarodnog dana piva, večeras se u ovoj opštini održava Festival piva.
Festival piva u Istočnom Novom Sarajevu - Foto: SRNA
Festival piva u Istočnom Novom SarajevuFoto: SRNA

Cilj festivala je promocija piva i rok muzike, te obogaćivanje ljetne gastro-turističke ponude u Istočnom Novom Sarajevu.

Šef Kabineta načelnika opštine Istočno Novo Sarajevo Dejan Romić izjavio je da će se na festivalu predstaviti zanatski pivari Raft iz Foče i 84 Olimpks iz Istočnog Sarajeva, kao i Banjalučka pivara koja je jedan od partnera u organizaciji ovog događaja.

Prema njegovim riječima, osim piva, posjetioci festivala mogu da uživaju u kvalitetnoj hrani, kao i u muzici poznatih rok bendova.

- U večernjem dijelu festivala publiku će zabavljati popularni novosadski bendovi Ateist rep i Pero Deformero, kao i naša lokalna pop rok grupa Neo stereo iz Istočnog Sarajeva - naveo je Romić.

Član zanatske pivare Raft iz Foča Slobodan Јanković izrazio je zadovoljsto što je festival organizovan i što ima priliku da promoviše zanatsko pivarstvo.

- Ovo je sjajna prilika da se družimo i upoznamo širu javnost sa različitim stilovima zanatskog piva. Iskreno se nadam da će se ovi festivali nastaviti i narednih godina - dodao je Јanković.