latinica  ћирилица
06/08/2022 |  21:27 | Autor: RTRS

Borac slavio u Novom Gradu

Fudbaleri banjalučkog Borca pobijedili su u Novom Gradu ekipu Igmana iz Konjica sa 1:0 u četvrtom kolu M:tel Premijer lige BiH.
Borac (Foto: Nikola Kulaga/FK Borac) -
Borac (Foto: Nikola Kulaga/FK Borac)

Fudbaleri Borca teško su došli do važne pobjede u utakmici protiv Igmana. Minute su dijelije ekipu iz Konjica da osvoji prvi istorijski bod u Premijer ligi, ali su crveno-plavi ipak stigli do trijumfa u trećem minutu nadoknade vremena.

Nakon greške odbrane Igmana, lopta je došla do Tatara koji je šutirao precizno sa ivice kaznenog prostora, za veliko slavlje igrača i navijača Borca.

Nije bilo lako Borčevim fudbalerima da po po izuzetno sparnom i toplom vremenu probiju defanzivni blok gostiju.

Momčilo Mrkajić je prvi zaprijetio u 23. minuti, ali nije dobro zakačio loptu. I Kulašin je u 54. minuti izašao sam pred protivnički gol, ali je šutirao pravo u golmana.

Promašaje Banjalučana mogao je da kazni Hebibović, ipak Pavlović dobro interveniše. Ponovo je Mrkaić bio u dobroj šansi, ali šut glavom odlazi preko gola. Spas je stigao u posljednjim sekundama meča, golom Tatara, koji je mnogo obradovao Nenada Lalatovića, ali je činjenica da je njegov tim morao i ranije da riješi pitanje pobjednika.

Borac u narednom kolu gostuje u Tuzli ekipi Slobode.

Trebinjski Leotar će sutra gostovati Širokom Brijegu, dok je meč između dobojske Sloge i Zrinjskog odgođen zbog obaveza Zrinjskog u kvalifikacijama za Ligu konferencija.