latinica  ћирилица
07/08/2022 |  08:59 | Autor: SRNA

Suvi kolovozi

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH za sada odvija po suvim kolovozima, a vozačima iz Auto-moto saveza Republike Srpske bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Pojačan je intenzitet saobraćaja na graničnim prelazima Gradiška, Gradina, Hum, Deleuša, Velika Kladuša i Izačić.

Na ostalim graničnim prelazima za sada nema dužih zadržavanja.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac - granica Republike Srpske /Bogatić/ zbog proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema, na pravcu Konjević Polje - Milići zbog rekonstrukcije kolovoza, te na putu Stari Majdan - Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/ - Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka - Prijedor, te na pravcu Rudanka - Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na Koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Јednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab, na pravcu Ukrina - Gornja Vijaka, te na magistralnom putu Brod na Drini - Granični prelaz Hum/Šćepan Polje, gdje je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac - Gornja Vijaka jedan - Gornja Vijaka dva - Razboj, Razboj - Tedin Han i Tedin Han - Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri - entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika Ljubija, kao i na pravcima Teslić dva - Teslić tri - entitetska granica /Podjezera/, Šipovo - entitetska granica /Novo Selo/ i Јezero - Šipovo.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever - Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Sporije, zbog radova, saobraćaj se odvija i na putnim pravcima: Bihać - Bosanski Petrovac /dionici Ripač-Dubovsko/, Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/ i Donji Vakuf - Travnik /Komar/.