latinica  ћирилица
07/08/2022 |  11:17 ⇒ 11:20 | Autor: SRNA

Petrović: Opozicija ne radi ništa već samo komentariše

Generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović izjavio je da opozicija u Republici Srpskoj ne radi ništa, već samo komentariše, te da je svojim djelovanjem okrenuta protiv Srpske.
Luka Petrović - Foto: RTRS
Luka PetrovićFoto: RTRS

On je konstatovao da opozicija nema timski rad, stručnih ljudi i energiju da nosi započete procese.

- Opozicija svaki korak želi da prokomentariše, ona ne radi ništa već samo komentariše, mislim da taj jezik koji oni koriste udari na sve što se radi, zagrli svakoga ko će srušiti ovu vlast, mislim da je otpao i da neće naći podršku - rekao je Petrović za trebinjsku Herceg televiziju.

On je istakao da je važna politička stabilnost Republike Srpske, te izrazio uvjerenje da građani Republike Srpske žele stabilnost, te da svako može da rasudi ko donosi stabilnost i rješenja.

- Kad god smo imali neka tumbanja npr. 2006. kad je trebalo policija da otpadne da nije bilo snažnih poteza Milorada Dodika, kao najjače političke ličnosti na ovim prostorima, sigurno bi došlo do slabljenja Republike Srpske - rekao je Petrović.

On je istakao da je u posljednjih pet godina Republika Srpska stabilnija i samostalnija.

Petrović je dodao da dok vlast rješava probleme, opozicija ima samo jedan posao da definiše problem.

- Vidim da građani dobro razlikuju ko radi, a ko ne radi, svaki građanin će vjerujem podržati prije radnika nego neradnika, prije onoga što je ostavio nešto iza sebe nego onoga što nije. To je glavna deviza - izaberite nekoga što radi, jer taj može da ostavi nešto za lokalnu zajednicu, a nemojte izabrati nekoga ko ne radi i ne može da ostavi ništa i za sebe i za Srpsku - istakao je Petrović.

On je rekao da bi demokratija trebalo da sabira djela i rezultate, a ne samo da se priča.