latinica  ћирилица
07/08/2022 |  15:29 | Autor: SRNA

Vulin: Ugašeni požari na Vršačkom bregu i kod Preševa

Požari na Vršačkom bregu u južnom Banatu i kod Preševa na jugu centralne Srbije su ugašeni, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

Vulin je, prilikom obilaska pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji od juče poslije podne gase požar na sjevernoj strani Vršačkog brega, rekao da će se dežurati još neko vrijeme da se vatra ne bi ponovo pojavila.

On je naveo da je u Srbiji u protekla 24 časa registrovan 151 požar na otvorenom, što govori kolika neodgovornost postoji kod građana.

- Јuče smo imali požar u Vršcu na 45 hektara i u Preševu na 50 hektara i ugasili smo i jedan i drugi. Sjetite se samo kolega iz Slovenije koji su požar gasili sedam dana. Čitav region gori. U Srbiji jeste daleko najbolja situacija, jer su vatrogasci najbolje obučeni i opremljeni, a biće i još bolje opremljeni - rekao je Vulin za RTS.

U požarima kod Preševa, gdje je gorjela borova šuma i na Vršačkom bregu, nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasci su na Vršačkom brdu sinoć spriječili širenje požara ka repetitoru i vodotornju, a požar je gasilo 50 vatrogasaca-spasilaca sa 16 vozila iz Pančeva, Beograda, Zrenjanina i Novog Sada, deset pripadnika policije iz Vršca, kao i deset radnika Јavnog komunalnog preduzeća "2. oktobar" sa dvije autocisterne.