latinica  ћирилица
07/08/2022 |  20:10 ⇒ 20:10 | Autor: SRNA

Služen parastos za poginule civile i srpske vojnike u Srednjoj Slatini

U Srednjoj Slatini kod Šamca služen je parastos za 12 poginulih boraca Vojske Republike Srpske, tri civilne žrtve proteklog rata i trojicu pripadnika vazduhoplovne jedinice poginulih početkom 1992. godine kada je njihov helikopter oboren u ovom mjestu.
Šamac-parastos - Foto: SRNA
Šamac-parastosFoto: SRNA

Načelnik opštinskog Odjeljenja za privredu i inspekcijske poslove Predrag Nedić i potpredsjednica Skupštine Јadranka Đukić poklonili su se sjenima onih koji su platili najveću cijenu za Republiku Srpsku.

- Danas smo se okupili ovdje da odamo počast i poštovanje našim poginulim borcima i da zajedno sa njihovim porodicama i saborcima prislužimo svijeće. Ovaj dan obilježavamo sa tugom i bolom, sjećanje na njihove žrtve čuva ih od zaborava. Ne možemo i ne smijemo zaboraviti da su svoje živote dali za slobodu koju mi danas uživamo - rekla je Đukićeva za Srnu.

Predsjednik Boračke organizacije Šamac Radovan Zoranović istakao je da djela poginulih za slobodu nikada ne smiju biti zaboravljena.

Parastos je služio jerej Dragan Pavlović, a porodice poginulih, predstavnici lokalne vlasti i Boračke organizacije, mjesne boračke organizacije i mjesne zajednice položili su vijence kod spomenika podignutog 2002. godine.