latinica  ћирилица
08/08/2022 |  07:37 ⇒ 07:38 | Autor: SRNA

Putovanja bez zastoja, izmjene na mjestima izvođenja radova

Na većini putnih pravaca u Republici Srpskoj i FBiH jutros se vozi bez zastoja, osim na dionicama na kojima se izvode radovi, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.
Stanje na putevima - Foto: RTRS
Stanje na putevimaFoto: RTRS

Izmjene u saobraćaju zbog radova su aktuelne na putnim pravcima Stari Majdan-Banjaluka, Rudanka-Doboj, Krupac-Bogatić na entitetskoj liniji, Bakračuša-Nevesinje, Prijedor-Stara Rijeka, Konjević Polje-Milići, Ivanjska-Šargovac, Prijedor-Kozarac, Teslić-Podjezera i Јezero-Šipovo.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić, Teslić-Podjezera, pa su i na tim pravcima aktuelne izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog opasnosti od pojave klizišta, na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća "Ruding", u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji. Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran-Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje-Donja Trnova-Glavičice-Mezgraja. Zabrana se ne odnosi na vozila RiTE Ugljevik.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Klizišta usporavaju saobraćaj i na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, kao i na regionalnim putnim pravcima Bistrica-Podgrab i Ukrina-Gornja Vijaka.

Do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja zbog deminerskih radova dolazi na dionicama Šamac-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina, te u mjestu Gornji Božinci na putu Polje-Podnovlje.

Na putnom pravcu Stanić Rijeka-granični prelaz Brod od 11. avgusta kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa iz AMS-a mole vozače da voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

U Federaciji BiH radovi se izvode na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac, dionica Ripač-Dubovsko, zbog čega će biti obustavljen saobraćaj od 13.00 do 14.00 časova. Alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog izgradnje kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic u noćnim časovima saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici auto-puta Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Јajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a u noćnim časovima preusmjerava se na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radovi vozi se putnim pravcima Žitomislići-Počitelj /Ševaš Njive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Šamac-Orašje /dionica Grebnice-Bazik/.