latinica  ћирилица
08/08/2022 |  10:00 | Autor: RTRS

Prijedor: Iz saobraćaja isključena 34 vozača

Na području Policijske uprave Prijedor u periodu od 6. do 8. avgusta u okviru kampanje "101 život" realizovana je regionalna akcija pojačane kontrole učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.
Policija Republike Srpske (Foto: mup.srpske) - Foto: Instagram
Policija Republike Srpske (Foto: mup.srpske)Foto: Instagram

- Tokom trajanja akcije kontrolisana su 553 učesnika u saobraćaju, a zbog počinjenih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sankcionisano je 49 učesnika, od kojih 34 po akcentu akcije - saopšteno je iz PU Prijedor.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 34 vozača, a lišenjem slobode zadržano je šest vozača zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu u količini preko 1,5 g/kg.

Podsjećamo, u toku  je preventivna kampanja "101 život" koja se sprovodi sa ciljem promocije saobraćajnih pravila i potrebe poštovanja istih, kako bi se uticalo na smanjenje broja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama.

Policijska uprava Prijedor apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise, posebno na vozače motornih vozila da poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola ili drugih psihoaktivnih supstanci.