latinica  ћирилица
08/08/2022 |  13:56 | Autor: TANЈUG

Dvoje povrijeđenih Poljaka u Hrvatskoj i dalje kritično

Dvoje teško povrijeđenih Poljaka u saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj i dalje je u kritičnom stanju, dok je stanje ostalih zbrinutih u bolnicama uglavnom stabilno.
Nesreća poljskog autobusa u Hrvatskoj (Foto: EPA-EFE/IVAN AGNEZOVIC) -
Nesreća poljskog autobusa u Hrvatskoj (Foto: EPA-EFE/IVAN AGNEZOVIC)

Prema pisanju Hine, dvoje najteže povrijeđenih je u Јedinici intenzivnog liječenja u varaždinskoj bolnici i stanje im je i dalje kritično, rekli su u Ministarstvu zdravlja. U varaždinskoj bolnici nalazi se još petero povrijeđenih Poljaka, čije je stanje stabilno i smješteni su na specijalizovanim odjeljenjima.

Do sada je četvero pacijenata iz varaždinske bolnice otpušteno i otišli su za Poljsku. U varaždinskoj su bolnici operisali četvero povrijeđenih putnika. U Opštoj bolnici u Čakovcu oba su pacijenta stabilno, a pacijent koji je na intenzivnoj nezi najvjerovatnije će uskoro biti prebačen na traumatološko odjeljenje.

U Kliničkoj bolnici Dubrava svih šest pacijenata je stabilno, a takođe i šest pacijenata u KBC-u Zagreb, saopšteno je iz Ministarstva zdravstva.

U Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj svi pacijenti su stabilno, a troje ih je spremno za otpust iz bolnice.

Poljska planira da ove sedmice, najvjerovatnije, već u srijedu, vratiti kući desetak povrijeđenih u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Brezničkog Huma u kojoj je život izgubilo 12 ljudi, najavio je zamenik poljskog ministra zdravstva Valdemar Kraska.