latinica  ћирилица
08/08/2022 |  14:22 ⇒ 14:22 | Autor: TANЈUG

Zvezda bez Pešića i Ivanića u Јermeniji

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Јermeniju na revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Pjunika, a na spisku igrača nema lakše povrijeđenih Aleksandra Pešića i Mirka Ivanića.
Crvena Zvezda - Foto: ilustracija
Crvena ZvezdaFoto: ilustracija

Trener Dejan Stanković računa na 21 fudbalera, a sem Pešića i Ivanića, koji su u Beogradu bili u startnih 11, nema ni suspendovanog Milana Rodića, nakon što je u finišu prvog meča zaradio dva žuta kartona.

Na spisku putnika su: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Nikola Stanković, Aleksandar Dragović, Strahinja Eraković, Nemanja Milunović, Stefan Leković, Marko Gobeljić, Kings Kangva, Gelor Kanga, Seku Sanogo, Slavoljub Srnić, El Fardu Ben, Nemanja Motika, Osman Bukari, Ibrahim Mustafa, Aleksandar Katai, Stefan Mitrović, Milan Pavkov i Ohi Omodžujanfo.

Fudbaler Crvene zvezde Marko Gobeljić rekao je da izuzetno fokusirani dočekuju susret sa Pjunikom.

- Znamo čiji dres nosimo. Podrazumijeva se da na svakoj utakmici borbenost bude na visokom nivou. Želimo dodatno da popravimo koeficijent, kako naš, tako i Srbije - ističe Gobeljić.

Zvezda poslije ubjedljivih 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona gostuje u Јerevenu sutra od 19 sati.

- Rezultat jeste veliki i na našoj strani, uz to, pokazali smo u Beogradu da smo bolja ekipa, ali niko ne pomišlja da revanš odigra "radi reda", već svi želimo da pružimo zvezdašima još jednu utakmicu kojom ćemo da im približimo pun potencijal ovog tima, koji je ogroman, nikad veći. Nema opuštanja, već maksimalna borba za još jedan dobar rezultat - rekao je Gobeljić za klupski sajt.

Zvezdin univerzalac trebalo bi u ekipi da zamijeni suspendovanog lijevog beka Milana Rodića.

- U odličnoj smo formi, od starta sezone smo ušli jako u sve utakmice, praktično da nismo imali minut praznog hoda na terenu, već stalno napadanje, a to je ono što naša publika voli. Presrećan sam što ih je sve više na tribinama, mnogo nam to svima znači i nema ljepšeg osjećaja nego igrati pred punom Marakanom. Akcija u smislu dresova je bila uspješna, napravljena je atmosfera o kojoj se i dalje priča. Želimo da ih u narednim utakmicama bude još više - poručio je Gobeljić.

Zvezda je u prvom meču ubjedljivo slavila 5:0, a revanš se igra sutra od 19 sati u Јerevanu.