latinica  ћирилица
08/08/2022 |  16:28 ⇒ 16:37 | Autor: SRNA

Kakvo nas vrijeme očekuje narednih dana?

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo vrijeme sa povremenom kišom, podaci su Hidrometeorlološkog zavoda Republike Srpske.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Večeras se na sjeveru očekuju lokalne nepogode uz jače pljuskove, vjetar i pojavu grada ponegdje.

Vjetar će biti slab do umjeren sjevernih smjerova, a tokom pljuskova povremeno pojačan.

Јutro će sutra na sjeveru biti oblačno uz povremenu kišu, a u ostalim predjelima suvo uz sunčane periode.

Tokom dana doći će do povremene kiše i pljuskova sa grmljavinom, koji će zahvatiti većinu predjela, osim na krajnjem jugu Hercegovine gdje će ostati suvo i sunčanije.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni.

Minimalna temperatura vazduha biće od 13 do 19, na jugu do 24, a maksimalna dnevna od 22 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

U srijedu, 10. avgusta, prije podne biće umereno do pretežno oblačno i uglavnom suvo, a slaba kiša će se javljati samo ponegdje na istoku.

Tokom dana biće sunčanije i postepeno toplije vrijeme.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 18, na jugu do 22, a maksimalna dnevna od 25 do 33, u višim predjelima od 22 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 11. avgusta, poslije svježeg jutra, biće sunčano i malo toplije uz dnevni razvoj oblaka, a lokalni pljuskovi mogući su popodne ponegdje na istoku.

Minimalna temperatura vazduha biće od 10 do 18, na jugu do 22, a maksimalna od 27 do 34, u višim predjelima od 23 stepena Celzijusova.