latinica  ћирилица
09/08/2022 |  09:17 ⇒ 11:09 | Autor: SRNA

Јahorina postala destinacija broj jedan u Evropi

Planina Јahorina postala je destinacija broj jedan u Evropi, a rekordnu posjećenost zabilježila je u nedjelju, 7. avgusta, izjavio je direktor Olimpijskog centra "Јahorina" Dejan Ljevnaić.
Јahorina-ljetnji sadržaj - Foto: SRNA
Јahorina-ljetnji sadržajFoto: SRNA

Nakon istorijskih rezultata ostvarenih u toku zimske, Јahorina nastavlja svoj sjajan trend i u toku ljetnje sezone.

Iz Olimpijskog centra su istakli da će ova, 2022. godine, prema svemu sudeći u knjigu o istoriji Olimpijskog centra "Јahorina" biti upisana zlatnim slovima, jer će ovog ljeta prihodi biti veći čak i od zimskih sezona prije dolaska novog rukovodstva.

Ljevnaić je rekao da je Јahorina ovog ljeta idealno utočište za bijeg od gradske gužve i visoke temperature vazduha, a bogatim sadržajima izvor je zabave za sve kategorije gostiju.

- Bilo da birate neke od zabavnih ili adrenalinskih sadržaja po kojima je Јahorina jedinstvena u Evropi ili jednostavno uživate u oazi zelenila i čistog planinskog vazduha, dobra zabava na ovoj planini i u ljetnom periodu neće izostati. Festivali, trejl trke, detoks program i koncerti najpoznatijih muzičkih zvijezda obilježili su jul, dok nas i u narednom periodu očekuje sjajan program - naglasio je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, 20. avgusta, počeće dvodnevni "Fešn vikend Јahorina", tokom kojeg će se svojim kolekcijama predstaviti najmanje 10 modnih dizajnera iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a prvog dana ovog događaja predviđen je i koncert Aleksandre Radović.

Odmah nakon "Fešn vikenda", kaže Ljevnaić, 27. avgusta uslijediće "Јahorina Hab" koji već tradicionalno okuplja umjetnike iz različitih sfera umjetnosti, u okviru kojeg će u Olimpijskom baru biti organizovana izložba koja će biti otvorena za sve posjetioce Јahorine.

On je dodao da će se septembar nastaviti u istom maniru, pa je od 9. do 12. septembra termin rezervisan za konferenciju "Јahorina digital samit", 17. septembar će obilježiti spektakularni koncert doktora Neleta Karajlića i Stefana Milenkovića na vrhu planine, ali i posljednji promo period sa popustom od 30 odsto za sve ljetne sadržaje koji će biti aktuelan od 15. do 18. septembra.