latinica  ћирилица
09/08/2022 |  10:16 ⇒ 13:54 | Autor: RTRS

Na području Gradiške i Banjaluke slobode lišena četiri lica zbog organizovanog kriminala (FOTO)

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Gradiške i Banjaluke lišili slobode četiri lica.
Akcija policije (Foto: Ustupljena fotografija) -
Akcija policije (Foto: Ustupljena fotografija)

Slobode su lišena lica M.L.., R.R., S.R. i D.P. zbog osnova sumnje da su u proteklom vremenskom periodu kao članovi organizovane kriminalne grupe izvršili krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet opojnim drogama, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i KD zloupotreba položaja ili ovlašćenja, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Foto: Ustupljena fotografija

- Akcija je usmjerena na četiri lica osumnjičena da su duži period, kao članovi organizovane kriminalne grupe vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na lica koja su koristeći službeni položaj pomagali osumnjičenima da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja - navedeno je u saopštenju Tužilaštva BiH.

U toku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičena lica, a sama lica će nakon kriminalističke obrade biti sprovdena u Tužilaštvo BiH .

Sve navedene mjere i radnje se sprovode u okviru u okviru u okviru akcija "Transporter" i "Storidž".

Nezvanično, među uhapšenima su pripadnik OBA i pripadnik Granične policije BiH.