latinica  ћирилица
09/08/2022 |  13:17 ⇒ 17:37 | Autor: RTRS

Dodik: Turkovićeva nastoji da nas posvađa sa prijateljskim Izraelom

Ministarka spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković svojim neustavnim ponašanjem nastavlja da narušava ugled BiH na međunarodnoj sceni, zloupotrebljavajući svoj položaj i iznoseći lične i stranačke stavove o bitnim pitanjima, bez konsultacija i odluke Predsjedništva BiH, napisao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na svom Tviter nalogu.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

- Svojim djelovanjem nanosi štetu svima i nastoji da nas posvađa s prijateljskim zemljama, kao što je Država Izrael, koja u potpunosti podržava Ustav BiH i konstitutivnost naroda. Za nas je važno da imamo dobre odnose i saradnju s Izraelom i želim da zahvalim Državi Izrael na jasnom iznošenju stavova i podršci pravilnom razumijevanju situacije i odnosa u BiH - napisao je Dodik.

Ambasada Izraela u Tirani, koja pokriva i BiH, saopštila je juče da Izrael očekuje da će izmjena Izbornog zakona u BiH osigurati jednakost i nediskriminaciju građana uz očuvanje uloge konstitutivnih naroda i njihovog legitimnog političkog predstavljanja u vlasti, što je i predlagala hrvatska strana.

Turkovićeva je uputila je demarš Ministarstvu spoljnih poslova Izraela i ambasadi ove zemlje u Tirani zbog stavova iznesenih o reformi izbornog zakonodavstva BiH.