latinica  ћирилица
09/08/2022 |  13:28 ⇒ 13:34 | Autor: RTRS

Gujonu orden za rad na kampanji očuvanja imovine Srba u FBiH (FOTO)

Direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon dobio je danas priznanje za kampanju za očuvanje imovine Srba na prostoru FBiH - orden "Zaštitnik srpske zemlje".
Arno Gujon - Foto: SRNA
Arno GujonFoto: SRNA

Gujonu je u prostorijama Ministarstva spoljnih poslova u Beogradu orden uručio predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović, saopšteno je iz Uprave.

Gujon je na svom Fejsbuk nalogu napisao da ga naziv ordena "Zaštitnik srpske zemlje" izuzetno obavezuje i da se nada da će ga koliko-toliko opravdati.

- Ovo je priznanje za cijelu Upravu, naša predstavništva i crkve jer smo posljednjih godinu dana zajedno radili na upoznavanju naših ljudi rasejanih po svijetu na opasnost da ostanu bez djedovine na prostoru FBiH - napisao je Gujon.

Prije nepunih godinu dana, Uprava je pokrenula kampanju informisanja Srba rasejanih po svijetu na opasnost da ostanu bez svoje djedovine na prostoru FBiH zbog usklađivanja zemljišne knjige i katastra.

Rezultat tog rada su 9.473 predmeta, odnosno porodica, koje su se odazvale i obavile neophodnu pravnu proceduru, zahvaljujući kojoj će više od 57.000 hektara zemlje ostati u njihovom vlasništvu, navedeno je u saopštenju.