latinica  ћирилица
09/08/2022 |  13:53 ⇒ 19:29 | Autor: RTRS

Uhapšeni u Banjaluci i Gradišci biće sprovedeni u Tužilaštvo BiH (VIDEO)

Četiri lica uhapšena na području Gradiške i Banjaluke zbog organizovanog kriminala biće sprovedena u Tužilaštvo BiH u Sarajevo nakon kriminalističke obrade, izjavila je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Mirna Miljanović.
Akcija policije (Foto: Ustupljena fotografija) -
Akcija policije (Foto: Ustupljena fotografija)

Miljanovićeva je podsjetila da su policijski službenici MUP-a Srpske danas na području Gradiške i Banjaluke uhapsili četiri lica zbog osnova sumnje da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u proteklom periodu izvršila krivična djela organizovani kriminal, neovlašteni promet drogom, nedozvoljeni promet akciznih proizvoda, odavanje tajnih podataka i zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

Među privedenim licima su i službenici u institucijama na nivou BiH.

Na području Banjaluke i Gradiške pretresene su lokacije koje su koristila lica lišena slobode, a zbog sumnje da su duži vremenski period kao članovi organizovane kriminalne grupe vršili krivična djela.

Uhapšeni su dio predmeta koji se odnosi na akcije "Storidž" i "Transporter".

Iz Tužilaštva BiH navode da je u okviru akcije ostvarena međunarodna saradnja koja uključuje pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija. Zbog istrage ne pominju imena, ali potvrđuju da su među uhapšenima i službenici u institucijama. Na teret im se stavlja odavanje tajnih podataka.

Nezvanično, prema medijskim navodima, uhapšeni su Srđan Rađević, Robert Radonić, Miloš Lukajić i Davorin Popović.

Kako sarajevski mediji navode, Radonić je pripadnik Obavještano-bezbjednosne agencije BiH, a Lukajić, Granične policije.

Podsjetimo, iz MUP-a Srpske ranije je saopšteno da su uhapšena lica čiji su inicijali M.L, R.R, S.R. i D.P.