latinica  ћирилица
09/08/2022 |  14:11 ⇒ 17:54 | Autor: RTRS

Priznao da je 11 puta izazvao požar u mjestu Duži (VIDEO)

Lice osumnjičeno da je izazvalo požar u mjestu Duži kod Trebinja priznalo je da je to učinilo 11 puta, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Trebinje Petar Kozjak.
Požar - selo Duži (foto: VatrogasciTrebinje) - Foto: Facebook
Požar - selo Duži (foto: VatrogasciTrebinje)Foto: Facebook

Kozjak je rekao da je ovo lice, koje ima između 20 i 25 godina, više puta privođeno, ali je izvršenje prekršaja priznalo tek nakon što su ga prilikom posljednjeg požara uočili vatrogasci i pripadnici Oružanih snaga BiH.

On je apelovao da se građani uzdrže od paljenja vatre na otvorenom, s obzirom na to da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju vatre.

I policija u Gacku identifikovala je lice inicijala R.S. osumnjičeno da je 7. avgusta izavalo požar u rejonu sela Čemerno.

Zakon o zaštiti od požara, kao jednu od mjera zaštite, zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještavanja vatrogasaca. Propisane su i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za one koji to ne ispoštuju.

Veliki broj slučajeva ipak ostane nerasvijetljen, a oni koji budu procesuirani uglavnom prođu sa prekršajnim prijavama ili novčanim kaznama.