latinica  ћирилица
09/08/2022 |  15:35 ⇒ 15:35 | Autor: TANЈUG

Angelina Topić: Ponosna sam što idem tatinim i maminim stopama

Divan je osjećaj, srećna sam što mogu da nastavim stopama mojih roditelja i veoma sam ponosna što sam ćerka Dragutine i Biljane Topić, izjavila je mlada srpska atletičarka Angelina Topić.
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/Ernesto Guzman Jr.) -
Angelina Topić (Foto: EPA-EFE/Ernesto Guzman Jr.)

 Ona je na juniorskom šampionatu svijeta u kolumbijskom Kaliju osvojila bronzanu medalju u skoku u vis, uprkos tome što se uoči finala, sa još grupom sportista, "otrovala hranom" u hotelu.

- Žao mi je što nismo svi skakali u ravnopravnim uslovima zbog te situacije i što nisam mogla maksimalno da iskoristim potencijal. Dala sam sve od sebe, ali vjerujem da bih mogla više da se nije desilo to što se desilo - rekla je Topić.

Ipak, ispred mene su još dvije godine juniorskog staža i vjerujem da će biti još medalja, dodala je ona.

Uporedo, Angelina se takmiči u seniorskoj konkurenciji, a slijedi joj Evropski sampionat, koji počinje narednog ponedjeljka u Minhenu.

-U Minhen idem bez pritiska, to su djevojke koje su mnogo starije i iskusnije od mene. Neće mi biti prvi put da stanem "rame uz rame" sa njima, imala sam tu priliku i na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. Cilj mi je da uđem u finale - poručila je Angelina Topić.

Njen otac i trener Dragutin bio je evropski šampion 1990. godine, svjetski juniorski prvak iste godine, ima medalje sa Svjetskog i Evropskog dvoranskog prvenstva, kao i četvrto mjesto na Olimpijskim igrama u Atlanti, dok je majka Biljana bila veoma usješna u troskoku i bronzana sa Svjetskog prvenstva u Berlinu 2009. godine.