latinica  ћирилица
09/08/2022 |  15:54 ⇒ 20:13 | Autor: RTRS

Kalabuhov predložio saradnju Milića sa ruskim gradom (VIDEO)

Ambasadior Ruske Federacije u BiH Igor Kalabuhov danas je posjetio opštinu Milići i na sastanku na načelnikom opštine Markom Savićem predložio saradnju te lokalne zajednice sa jednim sličnim gradom u Ruskoj Federaciji.
Igor Kalbuhov u Milićima - Foto: RTRS
Igor Kalbuhov u MilićimaFoto: RTRS

Zahvalio je rukovodstvu opštine na tome što se u Milićima izučava ruski jezik.

- U Milićima se možemo osjećati kao da smo u Rusiji jer u ovom parku ima državnika, naučnika i pjesnika. Ljudi koji ovdje žive, a posebno mladi, mogu se upoznati o tome ko su oni bili - rekao je Kalabuhov.

Savić je izrazio zadovoljstvo posjetom ruskog ambasadora, napomenuvši da su se na sastanku osvrnuli na posljednji protokol koji je potpisala Privredna komora Republike Srpske o ulaganjima ruskih investitora u Srpsku, ali i na dio koji je važan za Miliće, a odnosi se na kulturu.

- Opština Milići pružila je podršku Ruskoj Federaciji u političkom smislu jer radi na uspostavljanju svjetskog mira - rekao je Savić.

Ruski amabsador je posjetio i hram Svetog Nikolaja sa čijim istorijatom ga je upoznao starješina hrama Ljubiša Vujičić.

Ruski ambasador Kalabuhov posjetio je i Park ruskih velikana u centru Milića sa predsjednikom Kompanije, "Boksit" Rajkom Dukićem- idejnim tvorcem tog jedinstvenog Parka.