latinica  ћирилица
09/08/2022 |  16:22 ⇒ 18:09 | Autor: RTRS

Seoski turizam šansa za Hašane (VIDEO)

Realizacijom projekta "Bašta sljezove boje - Hašani" u Krupi na Uni stvorili bi se uslovi za razvoj turizma. Pomoć u tome ova lokalna zajednica dobiće i od Ministarstva trgovine i turizma.
Krupa na Uni - Foto: RTRS
Krupa na UniFoto: RTRS

Za stanovnike Hašana razvoj seoskog turizma bio bi od posebnog značaja. Mnogo je napuštenih kuća koje bi se mogle preurediti za smještaj turista.

Načelnik opštine Krupa na Uni Mladen Kljajić rekao je da ova lokalna zajednica unapređuje turizam, te da planiraju da uz pomoć ministarstava Srpske osnuju ustanovu koja će upravljati kućom, mlinom i školom u Hašanima i koja će zaokružiti turističku cjelinu.

Ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić rekla je da će Ministarstvo pomoći razvoj turizma u ovoj opštini, posebno na realizaciji projekta u Hašanima.

- Vidimo da se odvijaju poslovi u ovom selu na obnovi kuće Branka Ćopića, a resorno ministarstvo će pružiti stručnu pomoć u razvoju turizma u ovoj lokalnoj zajednici - rekla je Gašićeva i naglasila da je na sastanku sa Kljajićem definisano da plan razvoja bude prvi naredni korak.

U neposrednoj blizini obnovljene kuće Branka Ćopića počela je gradnja učionice u prirodi. Ovaj projekat finansira Vlada Srbije.