latinica  ћирилица
10/08/2022 |  07:52 ⇒ 12:14 | Autor: RTRS

Oko 20.000 građana nije regulisalo status zdravstvenog osiguranja (VIDEO)

Oko 20.000 građana nije regulisalo svoj status zdravstvenog osiguranja, izjavila je portparol Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Darija Filipović Ostojić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.
Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske - Foto: RTRS
Fond zdravstvenog osiguranja Republike SrpskeFoto: RTRS

Filipović Ostojićeva je istakla da je zbog toga FZO Srpske uputio poziv građanima da se jave nadležnim poslovnicama Fonda i da regulišu status svog osiguranja.

- Ovi građani i sada imaju zdravstvenu zaštitu jer je vanredna isituacija uzrokovana virusom korona, ali ga moraju regulisati da ga ne bi izgubili kada se ukine vanredna situacija - rekla je Filipović Ostojićeva.

Ona je istakla da Zakon predviđa 13 novih mogućnosti prijave za zdravstveno osiguranje.

- Sada se u FZO Srpske za zdravstveno osiguranje mogu prijaviti lica bez prihoda, djeca, nezaposlene trudnice i porodilje, osobe koje boluju od malignih bolesti- precizirala je Filipović Ostojićeva. 

Podsjetimo, FZO Srpske pozvao je građane koji još nisu prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a to se posebno odnosi na one koji su ranije bili prijavljeni po osnovu nezaposlenosti, da se jave nadležnim poslovnicama Fonda i da regulišu status svog osiguranja.