latinica  ћирилица
10/08/2022 |  10:54 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Nešić: Borenović je "kralj kompenzacije"

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić nazvao je predsjednika PDP-a Branislava Borenovića "kraljem kompenzacije" i istakao da je dijelio ideje sa liderom SDA Bakirom Izetbegović.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je upitao Borenovića ko nije smio pokrenuti inicijativu za smjenu ministra spoljnih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković i ko tri godine nije izrekao ni jednu kritiku na račun SDA.

- Vi iz opozicije ili ja - upitao je Nešić nakon što ga je Borenović nazvao "trećim ljiljanom".

On to smatra primitvinom i to, kako je rekao, od čovjeka koji je dva dana pred izbore u Prijedoru dijelio ideje sa Bakirom Izetbegovićem i Mirkom Šarovićem.

On je upitao Borenovića i ko je išao kod Izetbegovića kako bi se dogovarala vlast nakon izbora.

- Da li sam ja tebe ili ti mene pitao hoće li poslanik DNS-a biti peti poslanik nakon oktobra da formiramo Savjet ministara sa SDA? Ko je sa Bakirom dogovarao vlast SDS, PDP i SDA? Ti ili ja? - pitanja su, koja je i danas nastavio da postavlja Nešić.

Imao je i pitanja u vezi sa referendumom za opoziv načelnika Bratunca Srđana Rankića, te je upitao Borenovića da li glas 3.000 Srba u Bratuncu, među kojima gotovo da nema onog koji nije osjetio zločine Nasera Orića, za Borenovića nisu Srbi, saopšteno je iz DNS-a.