latinica  ћирилица
10/08/2022 |  12:06 ⇒ 12/08/2022 | 12:14 | Autor: RTRS

Ovog vikenda RTRS Karavan putuje u Nevesinje i Bileću (VIDEO)

Hercegovina ponovo zove i Karavan putuje u "mjesto označeno snijegom", a to je Nevesinje, jedna od teritorijalno većih opština u Republici Srpskoj.
Karavan Nevesinje i Bileća - Foto: RTRS
Karavan Nevesinje i BilećaFoto: RTRS

Odvažnost, hrabrost, čojstvo samo su neke od vrlina Nevesinjaca koji su živjeli i žive u ovom dijelu Srpske.

 

I u nedjelju ostajemo u Hercegovini i naša stanica je Bileća. Opština sa 10 mjesnih zajednica i oko 60 sela predstaviće nam svoje znamenitosti, podsjetiti nas na poznata imena rodom iz ovog kraja, a sve to uz muziku, iće i piće prepoznatljivo za ovaj dio Hercegovine. Karavan je spreman, a vi?

NEVESINjE

Stanica - Nevesinje - Kažu da je ime dobilo zbog snijega, a odvažnost, hrabrost, čojstvo samo su neke od vrlina Nevesinjaca koji se ponose "Hercegovačkim tibetom" i "Nevesinjskom puškom" . I ne samo to, tu je bogata istorija, spomenici i priče koje svjedoče o razvoju Nevesinja. Dobri domaćini uvijek se raduju gostima pa tako i Dušanu Svilaru koji će svojim pjesmama uveseliti RTRS Karavan ove subote od 16 časova.


BILEĆA

U istočnoj Hercegovini među brdima i poljima smještena je Bileća naša stanica ove nedjelje. Izvor najduže ponornice Trebišnjice i najveće akumulaciono jezero samo su neki od simbola ovog hercegovačkog mjesta koje čuva uspomenu na mnoga poznata imena umjetnika, stvaralaca, učenih ljudi i heroja ali i one koji danas Bileću pronose svijetom. Uz hercegovačku trpezu, podsjetićemo se na znamenitosti Bileće, upoznati Bilećane i uživati u pjesmi Dragice Radosavljević Cakane!