latinica  ћирилица
10/08/2022 |  22:46 ⇒ 11/08/2022 | 07:11 | Autor: ATV

Golić: Dodik nema problem sa sučeljavanjem sa Trivićevom bilo gdje, na bilo koju temu

/Kandidat PDP-a za predsjednika Republike Srpske/ Јelena Trivić, kako vrijeme više odmiče, a narod dobija više prilike da je upozna, pokazuje svoje pravo lice jedne osobe sklone spletkama, tračevima i jednoj vrsti hvalisanja koja više priliči atmosferi na fudbalskoj utakmici nego dami i profesorki kakvom želi da se prikaže, istakla je visoka funkcionerka SNSD-a i ministarka u Vladi Srpske Srebrenka Golić.
Srebrenka Golić - Foto: SRNA
Srebrenka GolićFoto: SRNA

- Praviti predstavu oko toga na kojoj TV stanici će se desiti debata kandidata za predsjednika, a pogotovo prepričavati navodne tračeve, zaista ne priliči nekome ko pretenduje da se bavi ozbiljnim poslom - ističe Golićeva.

Golićeva naglašava da je Јavni servis Republike Srpske uputio poziv za debatu kandidatima, koji će /lider SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske/ Milorad Dodik prihvatiti, a da je, kako kaže, Јelena Trivić očigledno bila nespremna da se suoči na RTRS-u, pa je onda brže-bolje osmišljena predstava sa pozivom BN televizije.

- Dodik sasvim sigurno nema problem sa sučeljavanjem sa Јelenom Trivić na bilo koju temu, ovdje se radi o principijelnom stavu SNSD-a da se ne gostuje na BN televiziji koja već godinama nekritički favorizuje opoziciju i provodi brutalnu kampanju mržnje i prema Miloradu Dodiku lično, ali i prema svemu što ima veze sa SNSD-om. Međutim, Dodik nema problem da ima debatu bilo gdje - pojašnjava Golićeva.

Ona je dodala da se Milorad Dodik i Јelena Trivić ne mogu porediti ni politički ni na bilo koji drugi način.

Golićeva smatra da je Јavni servis Republike Srpske sigurno najprimjerenije mjesto za takvu vrstu debate, a da, kako kaže, scenario koji su osmislili vlasnik BN-a i strukture koje kontrolišu Јelenu Trivić najbolje pokazuje o kakvom političkom miljeu se radi.

- Pričati o poštenju, a predati sebe u ruke mračnih tajkunskih struktura koje su Srpskom upravljale u poratnim godinama najvećeg bezakonja, i igrati kao pijun medijskih moćnika na linku sa stranim agenturama, to najbolje pokazuje o kakvoj se osobi i politici radi. Umjesto ozbiljnih ideja i programa, trač, spletke i uvrede. Umjesto ekipe obrazovanih, stručnih i referentnih osoba, ekipa poslušnika, tajkuna i mračnjaka. To je ta alternativa koja se nudi - kaže Golićeva.