latinica  ћирилица
11/08/2022 |  08:54 | Autor: SRNA

Runić: Zahvaljujući Srbiji novčana pomoć penzionerima

Јednokratna novčana pomoć penzionerima sa prebivalištem na području opštine Drvar u iznosu od 100 KM realizuje se zahvaljujući sredstvima iz granta Srbije, rekla je načelnica opštine Dušica Runić.
Dušica Runić - Foto: RTRS
Dušica RunićFoto: RTRS

Runićeva je navela da je gotovo 1.000 korisnika podnijelo zahtjev u prvih 15 dana, iako je poziv otvoren 60 dana, odnosno do 14. septembra.

Ona je dodala da je opština Drvar uspjela postići tekuću likvidnost u proteklih godinu dana zahvaljujući značajnoj materijalnog podršci Srbije.

- Iako i dalje nemamo investicioni budžet, već dvije godine zaredom možemo pomoći našem stanovništvu. Prošle godine nabavkom udžbenika za sve učenike osnovne škole, a ove godine penzionere. Najavljena je i inicijativa za isplatu jednokratne novčane podrške mladima sa područja naše opštine - istakla je Runićeva za Srnu.

Ona je najavila da će sutra biti objavljen javni poziv za podršku poljoprivrednicima sa područja opštine Drvar.

- Realizacija planova ide sa zakašnjenjem jer Opštinsko vijeće ne održava redovno sjednice i materijali stoje u prosjeku više od šest mjeseci. Uprkos kriznim i izazovnim vremenima, lošoj političkoj atmosferi, uspijevamo učiniti pozitivne korake našem stanovništvu - kaže Runićeva.

Odluku o isplati jednokratne novčane pomoći penzionerima donijelo je Opštinsko vijeće na redovnoj sjednici.