latinica  ћирилица
11/08/2022 |  09:12 ⇒ 09:12 | Autor: SRNA

Kojić: Porodice zarobljenih i poginulih boraca traže hitnu deportaciju Mahmuljina

Organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice traži da ratni zločinac Sakib Mahmuljin hitno bude deportovan u BiH i poslat u zatvor, rekao je danas predsjednik ove organizacije Branimir Kojić.
Branimir Kojić - Foto: SRNA
Branimir KojićFoto: SRNA

- Kao što su na slobodi oni koji su mučili i ubijali Srbe u zloglasnom sarajevskom logoru `Silos`, a pravosnažno su presuđeni, tako i ratni zločinac Sakib Mahmuljin očigledno ljetuje u Turskoj, pod plašom liječenja - naveo je Kojić.

On je rekao da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković treba da izađe pred porodice žrtava i kaže kako je Mahmuljin otišao u Tursku, da li mu je SDA platio ljetovanje na ekskluzivnoj lokaciji, umjesto što se bavi napadima na Republiku Srpsku.

Kojić je uvjeren da je sa Mahmuljinom i njegov saborac Šefik DŽaferović, koji bi zajedno sa njim trebalo da bude iza rešetaka.

- Naše političare pitamo dokle će dozvoljavati da naše porodice budu ismijavane, a žrtve ponižavane - rekao je Kojić za Srnu.

On je ocijenio da je krajnje vrijeme da se srpske žrtve počnu poštovati jer će u suprotnom krenuti u radikalnije vidove borbe.

- Naši srodnici su stvorili Republiku Srpsku i nećemo dozvoliti da nas bilo ko potcjenjuje i ponižava - zaključio je Kojić.

Presuđeni ratni zločinac nekadašnji komandant Trećeg korpusa takozvane Armije BiH Sakib Mahmuljin napustio je BiH i umjesto u zatvor otišao je u Tursku.