latinica  ћирилица
11/08/2022 |  11:13 ⇒ 11:15 | Autor: B92

Montreal: Podbacili svi favoriti

Nezapamćeni porazi sva tri nosioca dogodili su se na Mastersu u Montrealu.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Poslije poraza Danila Medvedeva od Nika Kirjosa i Karlosa Alkarasa od Tomija Pola, van turnira je i treći nosilac Grk Stefanos Cicipas.

On je poražen od 82. igrača svijeta Britanca DŽeka Drejpera sa 7:5, 7:6 (4), pa se tako prvi put još od Indijan Velsa 1999. godine dogodilo da prva tri nosioca na jednom Mastersu izgube u svojim prvim mečevima na turniru.

Dvadesetogodišnji Drejper je usput upisao prvu pobjedu nad Top 10 igračem, a protiv Cicipasa je u 123 minuta igre pokazao zaista odličan tenis.

- Ovo je razlog zašto radim toliko naporno, živim za večeri poput ove. Prošle nedjelje u Vašingtonu, moj trener i ja smo mislili da vjerovatno neću biti ovdje. Planirali smo nedjelju dana treninga, kako bih stekao samopouzdanje. Ipak, isplatilo se što smo došli - kaže Drejper koji je u glavni žrijeb stigao iz kvalifikacija.

Kaže da se nije posebno spremao za Cicipasa.

- Nisam imao neki poseban plan. Mislio sam da je bitno samo da igram dobar tenis da bih pobijedio Stefanosa. Nije bez razloga u samom vrhu. Ugledao sam se na njega, sjajno je bilo izaći na teren i pokazati se na pravi način - dodao je Britanac koji u narednom kolu igra protiv Gaela Monfisa.